enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
9°C
Trabzon
9°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
13°C

Doğu Karadeniz’in coğrafi işaretli ürünleri e-satış portalında buluşuyor

Doğu Karadeniz’in coğrafi işaretli ürünleri e-satış portalında buluşuyor
02.12.2020 14:35
3
A+
A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Artvin ve Gümüşhane’deki coğrafi işaretli ürünlerin, “Dijital Denetleme ve Satış Portalı Projesi” ile yurt içi ve yurt dışına pazarlanacağını bildirdi. 

TTSO tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı kapsamında yürütülen “Dijital Denetleme ve Satış Portalı Projesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

 Trabzon, Giresun, Ordu, Artvin, Rize ve Gümüşhane’de coğrafi işarete sahip belediye, ticaret ve sanayi odası, esnaf ve sanatkar odaları gibi kurumların temsilcileri, çevrimiçi düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının, özellikle Doğu Karadeniz’den başlamak üzere coğrafi işaretli ürünlerin daha fazla üretimini ve ticari ürün olarak daha çok tüketilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Bu şekilde, üretimi destekleyerek istihdama katkı sağlayacaklarını belirten Hacısalihoğlu, “Hedefimiz, ürünlerin yurt içi ve yurt dışına pazarlanmasını sağlamaktır. Coğrafi işaret almak konusunda odalarımız belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız önemli çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların ticari olarak hayata geçirilmesi gerek. Biz bütün coğrafi işaretli ürünlerimizin pazarda yer almasını yani son tüketiciye ulaşmasını amaçladık.” diye konuştu.

Proje kapsamında tüm il ve ilçelerdeki coğrafi işaretli ürünleri e-ticaret portalında toplayarak, tanıtım, satış ve pazarlamayla ilgili altyapıyı kurup pazarı genişletmek istediklerini ifade eden Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık coğrafi işarete sahip kurumlarımızın tamamının biraz daha aktif olmaları gereken sürece giriyoruz. İhracat konusunda lojistik altyapının hazırlanmasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreçte gelişmiş e-ticaret portallarıyla da mutlaka iş birliğimiz olacaktır. Bu ürünlerin denetimi önemli konu. Denetim kurumlarımız da ürünlerin doğru şekilde üretilip pazara çıktığını denetlemeye başlayacaklar. Bu bakımdan sistem tam olarak kuruluyor. Bütün il ve ilçelerimizdeki coğrafi işaret sahibi kurumlarımızın buna sahip çıkmasını arzu ediyoruz.”

Hacısalihoğlu, bölgede sistemi başlattıklarını kaydederek, “Belki Türkiye çapına ve komşu ülkelere genişletmek suretiyle ilerleyeceğiz. Coğrafi işaret almayan yöresel ürünleri de buna katmak suretiyle çok geniş bir kapsama ulaşacak bir portal oluşturmayı amaçlıyoruz. DOKA’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıda daha sonra e-ticaret ve denetleme sistemlerinin nasıl işleyeceğiyle ilgili katılımcılara sunum yapıldı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.