enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5224
EURO
36,1690
ALTIN
2.965,59
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Çok Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Çok Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
12°C
Pazar Yağmurlu
9°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C

Tonya Kumyatak Vadisi İzmiks Şenliği yapıldı

Trabzon’un Tonya ilçesinde Kumyatak Vadisi İzmiks Şenliği’nin bu yıl yedincisi yapıldı.

Tonya Kumyatak Vadisi İzmiks Şenliği yapıldı
27.08.2018 14:31
56
A+
A-

Trabzon’un Tonya ilçesinde Kumyatak Vadisi İzmiks Şenliği’nin bu yıl yedincisi yapıldı. Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği öncülüğünde düzenlenen şenliğe katılan yöre halkı ve davetliler, Dikilitaş mevkisinde toplanıp davul, zurna ve kemençe eşliğinde horon teperek şenlik alanına yürüdü.

Dernek başkanı Davut Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yedincisini düzenledikleri şenliğin kesin tarihi bilinmemekle birlikte yaklaşık 500 yıllık gelenek olduğunu söyledi.

Şenliğin yayladan mezraya, yani yakın tepelere dönüşü simgeleyen göç eğlencesi ve buluşması olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

“Şenliğimiz Vakfıkebir, Beşikdüzü, Şalpazarı ve Tonya ilçelerinin kesiştiği İzmiks Tepesi’nde yapılmaktadır. Şenlik son yıllarda festivallere dönüşen kültürlerden ve protokollerden uzak, geleneksel haliyle düzenlenmektedir. Eskiden olduğu gibi eğlencenin yapılacağı yere yürüyerek ve yolda davul, zurna, kemençe ve türküler eşliğinde horon teperek gidilmektedir. Mümkün olduğunca kadınlar ve erkekler geleneksel kıyafetler giyerek şenliğe katılırlar. Bu eğlence yolu yaklaşık 3-5 kilometre sürmektedir. Şenliğin zirveye ulaştığı nokta horon buluşmasının olduğu yerdir. Yürüyerek gelen horoncu grup daha önce buluşma yerine gelen halk ve horoncu gruplar tarafından karşılanır. Bu karşılama ‘hoş geldiniz’ anlamı taşımaktadır. Aynı şekilde gün sonunda ayrılanlar aynı buluşma yerinden horon teperek ayrılırlar.”

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.