enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
25°C
Trabzon
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Yağmurlu
21°C
Salı Yağmurlu
22°C

Letonya İle Eğitim Ve Teknoloji Alanında İşbirliği Adımları Atıldı

Letonya İle Eğitim Ve Teknoloji Alanında İşbirliği Adımları Atıldı
28.09.2024 10:43
6
A+
A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ortaklığı ile hayata geçirilen Geleceğin İşleri Akademisi-Future Skills Academy projesi kapsamında Letonya’nın başkenti Riga’da çeşitli temas ve incelemelerde bulunuldu.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Meclis Başkanımız Nevzat Özer, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hayati Türe, öğretim üyeleri, TTSO Meclis Üyeleri ve proje yöneticilerinin yer aldığı Trabzon heyeti, eğitim ve teknoloji yatırımları ile çalışmaları yerinde inceledi.

Letonya Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaret…

Trabzon heyetinin, Letonya Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptığı ziyarette ülke ekonomisi hakkında detaylı bilgi edinildi. Letonya TSO Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Natalija Juskova’nın yaptığı sunumun ardından Meclis Başkanı Martins Tiknuss toplantının Trabzon ile Letonya arasında ticari bağların kurulması katkı vereceğini söyledi. Trabzon’un sanayisi ve turizmini gösteren filmlerin sunumunun ardından heyetler arasında ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Riga Teknik Üniversitesi’nde inceleme…

Heyet daha sonra Letonya’da Riga Teknik Üniversitesi’nin Havacılık Uzay Mühendisliği ile Ulaştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek akademisyenler ve öğrenciler yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Bilim ve İnovasyon Merkezi-Tasarım Fabrikası ziyaret eden Trabzon heyetine yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Merkezin bünyesindeki laboratuvarları gezen Trabzon heyeti, SKYLAB laboratuvarında maskot prototipi çalışmasını deneyimledi. Riga Teknik Üniversitesi’ndeki Data Merkezi de ziyaret edilerek merkezin işleyişi ve yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi alındı.

Riga Büyükelçiliği ziyaret edildi…

Trabzon heyeti, Türkiye’nin Riga Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Letonya Büyükelçisi Şule Öztunç Trabzon heyeti onuruna verdiği resepsiyonda bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkı sağlayacağını belirterek Letonya’daki imkanlar hakkında bilgi aktardı. Meclis Başkanımız Nevzat Özer, Büyükelçi Şule Öztunç’a ziyaretin anısına fındık ve çay hediye etti.

TTB

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.