enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
26°C
Trabzon
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

BAŞKAN GENÇ: MUHTARLARIMIZLA MESAİ BİRLİKTELİĞİ YAPIYORUZ

BAŞKAN GENÇ: MUHTARLARIMIZLA MESAİ BİRLİKTELİĞİ YAPIYORUZ
31.05.2024 12:17
24
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar ilçesi Muhtarlar Değerlendirme ve Eğitim Toplantısı’na katıldı. Muhtarlarla iyi bir yol arkadaşlığı olduğunu belirten Başkan Genç, “Muhtarlarımızla el ele verip şehrimize güzel hizmetler kazandıracağız” dedi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün talimatı doğrultusunda 2024 yerel seçimleri sonrasında ilki düzenlenen Ortahisar ilçesi Muhtarlar Değerlendirme ve Eğitim Toplantısı gerçekleşti. Ortahisar Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, idari amirler ve 76 muhtar katıldı.

HALKIMIZ HİZMET BEKLİYOR
Muhtarlarla çok iyi yol arkadaşı olduğunu vurgulayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Biz halkımızın iradesiyle nasıl belediye başkanı olarak seçilmişsek Ortahisar’ımızın 87 muhtarı da aynı şekilde halkımızın iradesiyle hizmet etmek üzere seçilmiştir. Hem Büyükşehir Belediyemiz hem Ortahisar Belediyemiz hep beraber el ele vereceğiz. Halkımıza hizmet etmek için çalışacağız. Muhtarlarımızla çok iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Biz bu işe yerel yönetim olarak halkın iradesine de saygının gereği olarak önem verdik. 35 kez muhtarlarla Ortahisar Belediye başkanı olarak toplantı yaptık. Her zaman istişare ettik” dedi.

YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
19 muhtarlık binasının yapıldığını, 20 muhtarlık binasının da yenilendiğini ifade eden Başkan Genç, “Muhtarlarımız fedakarca çalışıyorlar. Bu bir hizmet yolculuğudur. Cenab-ı Allah hizmet etmeyi de kime nasip ederse o yapıyor. Muhtarlarımızla 10 yıl boyunca mesai birlikteliği yaptık. Yine de yapıyoruz. Aynı anlayışla devam edeceğiz. Şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak sadece 87 muhtarımız değil 716 muhtarımız var. Asıl olan hizmettir, makamlar gelip geçiyor. Daha çok çalışacağız, gayret edeceğiz. Muhtar arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık, hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

BÜYÜK GAYRET İÇERİSİNDELER
Muhtarların ödeneklerinin arttığını belirten Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız muhtarlara çok önem veriyor. Muhtarlarımızın ödenekleri arttırıldı. Sigorta bedelleri devlet tarafından yatırılıyor. Silah ruhsatları ücretsiz hale getirildi. Muhtarlık artık daha kurumsal bir hale geldi. Devletin resmi kurumları mahallemize geldiğinde, birini soracaksa önce muhtarlarla irtibat kuruyor. Muhtarlarımız büyük bir ihtiyatla, büyük bir şevkle, büyük bir gayretle mahallelerde hizmet etme gayreti içerisindeler” şeklinde konuştu.

SORUMLULUKLARIMIZ VAR
Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, muhtarların sorunlarını birebir dinlediklerini ifade ederek, “Muhtarlarımız düşüncelerini çok rahat ifade edilebiliyorlar. Bunları kayıt altına alıyoruz. İlgili birimlere iletiyoruz. Acil müdahale olması gereken konularda ilgili birimlerle bağlantı kuruyoruz. Bu şekilde muhtarlar toplantımızı iki yıldır uyguluyoruz. Hem bunları dile getireceğimiz hem de muhtarlarımızın idaresinin yeni dijital programlarını kullanmaları konusunda ön bilgilendirmeleri yapacağımız bir eğitimimiz olacak” dedi.

MUHTARLAR ÇOK KIYMETLİ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Muhtarları kimsenin yok sayma hakkı yoktur. Ortahisar Belediyesi olarak, bir mahallede bir hizmet yapıyorsak, bir personelimiz belediye adına oraya gidiyorsa mutlaka muhtarın bilgisi ve önderliğinde o işi yapmak zorundadır. Muhtarların bilgisi olmadan mahallelerimize hizmet yapmayacağız. Muhtarlık binası olmayan mahallelerimize hızla muhtarlık binalarını kazandırma çalışmamız devam ediyor” diye konuştu.

MİLLETİN TEMSİLCİSİYİZ
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise, “31 Mart’ta seçmenimiz bizlere onlara hizmet etmemiz için yetki verdi. Bize oy veren vermeyen herkesi kucaklayacak ve hizmet edeceğiz. Yeni muhtar yasası çalışmaları yapıldı. Cumhurbaşkanımız 28 Aralık’ta talimatını verdi. İnşallah meclise gelir, yasalaşır” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.