enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
10°C
Trabzon
10°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C

Trabzon’da lise öğrencileri topraksız tarımı deneyimledi

Trabzon Fen Lisesinde eğitim öğrenim gören iki öğrenci, televizyonda gördükleri serayı örnek alarak topraksız tarım metoduyla marul yetiştirdi.

Trabzon’da lise öğrencileri topraksız tarımı deneyimledi
29.05.2018 11:54
5
A+
A-

Trabzon Fen Lisesinde eğitim öğrenim gören iki öğrenci, televizyonda gördükleri serayı örnek alarak topraksız tarım metoduyla marul yetiştirdi.

Trabzon Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Yahya Kalkan ve Ahmed Taha Akın, televizyonda izledikleri topraksız tarım üreticiliğini araştırarak, okulun laboratuvarında tasarladıkları sistemle marul yetiştirdi.

Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşıyla birlikte topraksız tarım üretimini araştırarak, uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Topraksız tarımın oldukça yaygın olduğunu dile getiren Kalkan, şunları kaydetti:

“Topraksız bir ürünün yetişmesi ve yenilebilir olması ilgimizi çekti. Yaklaşık 40 gün kendimize küçük bir alan oluşturarak, ürünümüzü yetiştirmeye başladık. Su içerisinde olduğu için yetişmesi de duyunun değiştirilmesi de kolay oluyor. Ve sürekli suyun içerisinde yetiştiği için hem daha hızlı büyüyor hem de daha kolay yetişiyor. Hava alması fileli saksı kullandık, içerisine için kil topu ve hava pompası yerleştirdik. ”

Kalkan, okulda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Platformu kapsamında projenin tanıtımını yaptığını ve katılımcılardan ilgi gördüğünü belirtti.

İlerleyen zamanlarda farklı bitkiler yetiştirmeyi de düşündüklerini söyleyen Kalkan, projeyi geliştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.