enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
24°C
Trabzon
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C

Daha fazla fındık alımına ihtiyaç var

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, perakende sektörü için daha fazla fındık alımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Daha fazla fındık alımına ihtiyaç var
15.01.2018 14:20
11
A+
A-

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, perakende sektörü için daha fazla fındık alımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, piyasada fındık alımlarının azaldığını ifade ederek, günde bir veya iki ton gibi alım yaptıklarını belirtti.

Daha çok Batı Karadeniz’de alım gerçekleştiğini dile getiren Bayraktar, alım yaptıkları miktarın ise 15 bin tonu geçtiğini kaydetti.

Bayraktar, alınan fındığı Entegre Fındık İşleme Tesisleri (EFİT) AŞ’de işlediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Daha da fındığa ihtiyacımız var. Piyasada her geçen gün büyüyoruz, geçen seneki hedefimizi perakende sektöründe ikiye katlamak hedefimizdi. Şu anda perakende sektöründe iyi gidiyoruz, bunun için de daha fazla fındık alımına ihtiyaç var. Bu sene perakende sektöründe 150 milyon lira ciro hedefliyoruz.”

FİSKOBİRLİK’in fındıkta sigorta konusunda da çalışmalara başladığı bilgisini veren Bayraktar, “Bir haftadır arkadaşlar sahada. Hem üreticiyi bilgilendirme hem de pazardaki payı artırma anlamında arkadaşlarımız çalışıyor.” dedi.

Bayraktar, afetin ne zaman geleceğinin belli olmadığına dikkati çekerek, “Bu sene diyelim ki don oldu, üreticilerimiz ertesi yıl sigortaya yükleniyor. Yüzde 50-60’ını zaten devlet karşılıyor, öderken çok gibi geliyor ama aslında ciddi bir rakam değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’deki gibi tarım sigortası imkanı olmadığına işaret eden Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Üreticilerin mutlaka ürününü sigortalatması gerekiyor, biz biliyoruz ki iklimsel değişiklikler oluyor. Bu ara hava sıcaklıkları iyi derecede ama ne olacağı belli değil. Yarına ‘Eyvah’ dememek için bir miktar bedele katlanmak lazım. Tüm üreticileri ürünlerini sigortalatmaya davet ediyoruz. Biz bu konuda üreticilerin emrindeyiz.”

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.