enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4889
EURO
36,2751
ALTIN
2.961,54
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Çok Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Çok Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
12°C
Pazar Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C

Tansu Çiller için zorla getirme kararı çıktı!

28 Şubat davasında eski Başbakan Tansu Çiller’in 18 Temmuz’daki duruşmaya zorla getirilerek dinlenmesine karar verildi.

Tansu Çiller için zorla getirme kararı çıktı!
23.05.2017 21:26
4
A+
A-

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında “mağdur-tanık”  sıfatıyla yer alan, dönemin DYP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Tansu  Çiller’in 18 Temmuz’daki duruşmaya zorla getirilerek dinlenmesine karar  verdi.

 Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, 28 Şubat’a ilişkin 103 sanığın  yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, sanıklar, bazı müştekiler ve taraf  avukatları katıldı.  Mahkeme Başkanı Mustafa Yiğitsoy, “mağdur tanık” sıfatıyla yer alan  Tansu Çiller’in avukatı tarafından Çiller’in yurt dışında olduğu ve duruşmaya  katılamayacağına dair dilekçe sunulduğunu belirtti. Yiğitsoy, bu sabah ulaşan ikinci bir dilekçede ise Çiller’in  Türkiye’ye dönüp tekrar yurt dışına çıkacağının, bunun da Kasım’ın ikinci  haftasına kadar süreceğinin, bu nedenle Kasım’dan sonra bir tarihte gün verilmesi  halinde Çiller’in duruşmaya gelerek ifade vereceğinin belirtildiğini bildirdi.Mahkeme Başkanı Yiğitsoy, mahkemelerinin talebi üzerine Milli Güvenlik  Kurulunca (MGK) “Batı Çalışma Grubu” ile ilgili cevap yazısı gönderildiğini  kaydetti. Yiğitsoy, gelen yazıda, “Kayıtlarımızda  30 Haziran 1997-11 Ocak 1999  tarihlerinde görev yapan 55. Hükümet döneminde Batı Çalışma Grubu’nun  kaldırılmasına ilişkin MGK kararı bulunmaktadır.” ifadesinin kullanıldığını  aktardı. Duruşmada daha sonra müşteki avukatlarına söz verildi. Müşteki vekili  Cüneyt Toraman, davanın sağlıklı bir zeminde yürüdüğü kanaatinde olmadıklarını,  olayın “Refahyol” hükümetinin kurulması ile düşürülmesi arasına sıkıştırılmaya  çalışıldığını öne sürdü. Toraman, haklarında kuvvetli suç şüphesi olan sanıklar hakkında  yakalama kararı çıkarılmasını istediklerini dile getirdi.   Avukat Muhammet Emin Arslan ise 7 celsedir dinlenemeyen Çiller’in  dinlenmesini talep ettiklerini söyledi.

  BU DAVAYI BİR AN ÖNCE SONUÇLANDIRIN

 Avukat beyanları ve taleplerin alınmasının ardından söz alan sanık  Çetin Doğan, “İsyan ediyorum. Yedi senedir bu davalarla boğuşmaktayım. Yaşama  hakkım var. Kiminle ne görüşmüşüm, kime ne talimat vermişim, hangi siyasiye baskı  yaptım, hangi adamdan para aldım? Mertçe çıkıp ortaya koysunlar. Yetti artık, bu  davayı bir an evvel sonuçlandırın. Bizim ömrümüz kafi gelmeyecek buna. Ne karar  verirseniz verin, ben bu davayı en yüksek yerlere kadar götürmeye kararlıyım.”  dedi.   Doğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları ile kendilerinin aynı  kefeye konulmasının büyük bir talihsizlik olduğunu ifade etti.  Daha sonra mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, Çiller hakkında zorla  getirme kararının çıkartılıp çıkartılmamasında takdirin mahkemede olduğunu  bildirdi.

  ZORLA GETİRME KARARI

   Mahkeme Başkanı Yiğitsoy, verdiği yarım saatlik aranın ardından ara  kararı açıkladı.  Yiğitsoy, “mağdur tanık” sıfatıyla davada yer alan Çiller’in bir  sonraki duruşmaya zorla getirilerek dinlenmesine karar verildiğini, eski  Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın tekrar dinlenmesine ilişkin talebin ise  reddedildiğini vurguladı.    Sanık Çevik Bir, “Yüzüne karşı soru sormak istiyoruz. Biz, nerede  ifade vermek istiyorsa oraya gidip orada bulunmak istiyoruz.” diyerek Çiller’in  nerede ifade vereceğini sordu.  Bunun üzerine Yiğitsoy, Çiller’in ikametinin İstanbul’da olduğunu,  İstanbul’daki mahkemeye yazı yazılacağını kaydetti. Çiller’in isterse İstanbul’da  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlanarak beyanda  bulunabileceğini ya da duruşmanın görüldüğü Ankara’ya gelerek ifade  verebileceğini anlatan Yiğitsoy, Çiller’in İstanbul’da ifade vermesi halinde  sanık avukatları ve sanıkların da burada bulunabileceğini belirtti. Duruşma, 18 Temmuz’a ertelendi.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.