enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
36,6075
EURO
39,8678
ALTIN
3.425,32
BIST
10.602,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
19°C
Trabzon
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Çok Bulutlu
20°C
Cuma Açık
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C

Başkan Genç’ten Kurtuluş Mesajı

Başkan Genç’ten Kurtuluş Mesajı
24.02.2025 16:24
12
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her fırsatta övünerek ifade ettiğimiz üzere Trabzon’umuz, Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği, tarihi ve stratejik önemi bulunan özel bir şehirdir. Bu şehrin insanları, vatan uğruna canlarını feda etmekten hiçbir dönemde kaçınmamıştır. Osmanlı Devleti’nin yedi düvele karşı savaştığı Cihan Harbi’nde, maalesef işgal edilen merkezlerden biri de Trabzon’umuz olmuştur. 18 Nisan 1916’dan 24 Şubat 1918’e kadar süren bu esaret döneminde ecdadımız, tüm zorluklara rağmen Rus işgal güçlerine boyun eğmemiştir. Genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle 7’den 70’e topyekün bir mücadele ortaya koymuş, tüm imkansızlıklara rağmen, namus, vatan ve bayrak uğruna can feda bir direniş göstermiştir. Ecdadımız, imkansızlıklar içinde sergilediği eşsiz mücadeleyle Trabzon’u düşman işgalinden kurtararak bizlere emanet etmiştir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bizlere bıraktığı bu kutsal mirası sonsuza dek koruyacak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız. Trabzon’umuzun kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızın birlik ve beraberlik içinde, daha nice kurtuluş yıl dönümleri kutlamasını temenni ediyorum. Kadim şehrimizin kurtuluş yıl dönümü kutlu olsun.”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.