Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Türkiye’ye özgü bir kadın konukevi hizmet modeli geliştirmek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor.
TÜBİTAK KAMAG 1007 Programı çerçevesinde desteklenen “İhtisaslaşmış Kadın Konukevleri Hizmet Modelinin Geliştirilmesi” başlıklı proje, KTÜ Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.
Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, akademisyenler ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı.
Projenin Kapsamı ve Bütçesi
Projenin toplam bütçesi 9 milyon 189 bin TL olarak açıklanırken, çalışmanın 30 ayda tamamlanması planlanıyor. KTÜ’den Prof. Dr. Hatice Odacı’nın yöneticiliğinde yürütülecek proje, 9 farklı üniversiteden 22 araştırmacının iş birliğiyle gerçekleştirilecek.
Vali Yıldırım: “Aile Toplumun Temel Taşıdır”
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, kadın konukevlerinin devletin sosyal sorumluluk anlayışının bir yansıması olduğunu belirterek, “Aile toplumun temel taşıdır. Aile ne kadar güçlü olursa toplumda o kadar güçlü olur.
Kadın konukevleri zaruri hallerden doğmaktadır. Hep söylüyoruz. Devlet kimsesizlerin kimsesidir.
Devlet, konukevinde kalan kadınlar için gereken her tedbiri alıyor. Ama bu proje çok önemli emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Güçlü Ortaklık ve İş Birliği
Proje, hem akademik hem de sosyal anlamda geniş bir iş birliği çerçevesinde yürütülecek. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, projenin çıktılarının önemli bir sosyal etki yaratacağını ifade ederek, katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti.
Türkiye’ye Özgü Hizmet Modeli
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, projenin Türkiye’deki kadın konukevlerinde sunulan hizmetlerin kalitesini artırmayı ve şiddet mağduru kadınlar ile çocukların ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verecek bir hizmet modeli geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. Çuvalcı, uluslararası iyi uygulama örneklerinden esinlenerek Türkiye’ye özgü bir yaklaşımın oluşturulacağını da vurguladı.
Trabzon Valiliği