enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3826
EURO
36,8470
ALTIN
2.970,27
BIST
9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Çok Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Çok Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

TRABZON’DA VEKTÖRLE MÜCADELE SÜRÜYOR

TRABZON’DA VEKTÖRLE MÜCADELE SÜRÜYOR
22.05.2020 13:00
44
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek ve kemirgenlerle mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, şehir genelinde vektörle (hastalık yayan canlı) mücadele kapsamında rutin olarak gerçekleştirdiği çalışmalarda 3’üncü periyodu tamamladı. İl genelinde 3’ü teknik olmak üzere 18 personelle 6 ekip halinde yürütülen çalışmalarda, 1951 sivrisinek üreme alanında tablet ve sıvı larvasit kullanıldı. Kemirgen popülasyonunun yoğun olduğu 612 noktaya ise rodentisit (fare mücadele ilacı) bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, fiziksel ve kimyasal mücadelede ilçe belediyeleri ile de iş birliği yaparak etkin bir çalışma sergiliyor.

VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada “Havaların ısınmasıyla birlikte toplum sağlığını korumak adına 18 ilçemizde rutin olarak gerçekleştirdiğimiz vektörle mücadele çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz. Fiziksel ve kimyasal mücadelede en büyük zorluğu; kullanılmayan otomobil lastikleri, içi su dolu çiçek saksıları, ağzı açık kovalar, açılıp bırakılan içi su dolu inşaat temelleri ve su ile kaplı bina bodrumları oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın da bu konuya gerekli hassasiyeti göstererek bizlere destek vermelerini talep ediyoruz. Hemşehrilerimizin vektörle mücadele konusunda belediyemizle iş birliği içerisine girerek Alo İlaçlama Hattımız olan 0462 888 61 01 numaralı telefondan veya Belediyemizin sosyal medya hesaplarından bizlere ulaşmaları, toplum sağlığı adına önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.