enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,4210
EURO
43,6378
ALTIN
4.107,44
BIST
9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
17°C
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
13°C
Pazartesi Çok Bulutlu
13°C
Salı Hafif Yağmurlu
13°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
14°C

Trabzon’da Kahverengi Kokarca ile Mücadele İçin Biyoteknik Tuzaklar Dağıtıldı

Trabzon’da Kahverengi Kokarca ile Mücadele İçin Biyoteknik Tuzaklar Dağıtıldı
27.04.2025 10:13
8
A+
A-

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, tarımda büyük tehdit oluşturan Kahverengi Kokarca böceği ile biyoteknik mücadele kapsamında düzenlenen feromon ve tuzak dağıtım törenine katıldı.
Törene ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, il protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları ve diğer yetkililer de iştirak etti.
Törende konuşan Vali Aziz Yıldırım, kahverengi kokarcanın tarıma etkisinin son derece yıkıcı olduğunu vurgulayarak, özellikle meyve, sebze ve tahıl üretiminde büyük kayıplara yol açtığını ifade etti. “Kahverengi kokarca, sadece çiftçiler için değil, tüm ekosistem için de önemli bir tehdit oluşturmaktadır,” diyen Yıldırım, özellikle fındık üretiminde bu zararlının ciddi zararlar verdiğini hatırlattı.
“Tek elden değil, güçlü iş birliğiyle mücadele önemli”
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirten Vali Yıldırım, bu çalışmaların tüm paydaşların katılımıyla daha etkili hale geleceğini söyledi. “Bu tür çalışmalarda en ufak bir aksaklık tüm düzeni bozabilir. Seferberlik halinde topyekûn bir mücadele şart” diyerek tüm kurumların üzerine düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
Kimyasal değil, doğa dostu çözümler
Kahverengi kokarca ile mücadelede biyoteknik yöntemlerin çevreye zarar vermeden etkin bir çözüm sunduğunu söyleyen Yıldırım, bu yöntemlerin hem doğa dostu hem de tarımsal verimliliği artırıcı bir etkisi olduğunu ifade etti. “Kimyasal ilaç kullanımını azaltarak doğanın dengesini bozmadan verim elde etmemiz mümkündür” diyerek biyoteknik mücadelenin teşvik edilmesinin önemine değindi.
6550 Tuzak 18 İlçede Dağıtıldı
Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan ise proje kapsamında Trabzon’un 18 ilçesine toplam 6550 adet tuzak dağıtıldığını belirterek projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından muhtarlara biyoteknik tuzakların dağıtımı yapıldı.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.