Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhur İttifakı’nın Ortahisar ilçe teşkilatlarıyla dayanışma iftarında buluştu. Başkan Genç, ittifakın sadece bir seçim ortaklığı değil, Türkiye’nin geleceğini inşa eden milli bir irade olduğunu vurguladı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi Ortahisar ilçe teşkilatlarının bir araya geldiği Cumhur İttifakı Dayanışma İftarına katıldı. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan ve Türkiye’nin geleceği için verilen mücadelenin büyük sorumluluk gerektirdiğini ifade eden Başkan Genç, “Bu mübarek gecede, Cumhur İttifakı olarak bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. AK Parti’miz, Milliyetçi Hareket Partimiz ve Büyük Birlik Partimiz, teşkilat mensuplarımız, kadın ve gençlik kollarımız, belediye meclis üyelerimiz; hep birlikte aynı sofrada buluşmamız, kardeşliğimizin ve dayanışmamızın en güzel göstergesidir. Bu birliktelik sadece bir seçim ittifakı değil, milletimizin tarihi sorumluluklarını üstlenen bir iradenin temsilidir. Çünkü biz sadece kendimiz için değil, mazlum coğrafyalarda gözünü Türkiye’ye çevirmiş kardeşlerimiz için de güçlü olmak zorundayız. Bugün burada huzur içinde iftar yaparken, Gazze’de çocuklar, kadınlar katlediliyor. İşte bu yüzden daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli ve Türkiye’yi her alanda güçlendirmeliyiz” dedi.
BU İTTİFAK NESİLLERİ KORUMA İTTİFAKIDIR
Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhur İttifakı, ülkemizin tam bağımsızlık yürüyüşünde mihenk taşıdır. Merhum liderlerimiz Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun milli duruşları, bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin liderliğinde daha da sağlam temeller üzerine inşa ediliyor. Bu ittifak, günü kurtarma değil, nesilleri koruma ittifakıdır. Çünkü biz sadece bugünü değil, yarını da inşa ediyoruz. Terörle mücadelede gösterdiğimiz başarı, savunma sanayisinde elde ettiğimiz kazanımlar, yer altı kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunma çabamız… İşte hep bu milli şuurun, bu güçlü iradenin sonucudur. Allah liderlerimize sağlık, güç ve kuvvet versin, bu yoldan ayırmasın.”
MAZLUMLARIN UMUDU OLAN ÜLKE TÜRKİYE’DİR
Başkan Genç, “Unutmayalım ki bu mücadele bir irade ve sabır mücadelesidir. Sosyal medya operasyonlarıyla, ekonomik oyunlarla, terör maşalarıyla bizi yolumuzdan çevirmek istiyorlar. Ama biz durmayacağız! Türkiye’yi dize getirmek isteyenlere karşı daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Çünkü dünyada mazlumların umudu olan tek ülke Türkiye’dir. Biz güçlü olursak, mazlumlar da güçlü olur. Bugün burada bulunan her teşkilat mensubumuz, her dava arkadaşımız, bu büyük sorumluluğun bir parçasıdır. Rabbim birliğimizi daim, yolumuzu açık etsin. Şimdiden Ramazan Bayramı’nızı kutluyor, Kadir Gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi