enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2286
EURO
37,0368
ALTIN
3.003,27
BIST
8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Trabzon heyeti Tiflis Büyükelçiliği’ni ziyaret etti, işbirliğini arttırmak için izlenecek yol haritası görüşüldü

Trabzon heyeti Tiflis Büyükelçiliği’ni ziyaret etti, işbirliğini arttırmak için izlenecek yol haritası görüşüldü
21.10.2024 13:37
5
A+
A-

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te çeşitli temaslarda bulunan Trabzon heyeti, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kağan Orbay’ı ziyaret etti, ticaret hacmi ve turizm hareketinin artırılması başta olmak üzere çeşitli konularda istişarede bulundu.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ve diğer ilgililer, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.
Büyükelçi Ali Kağan Orbay, Trabzon heyetini Tiflis’te ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi, ticaret hacminin arttırılması için iş insanları ve bizler büyük çaba harcıyoruz. Bu çabanın meyvelerini de her geçen gün daha fazla görmeye başladık” dedi.
Ziyarette TTSO’nun Sağlık Turizmi Projesinde en önemli hedef pazarlardan bir olan Gürcistan’da bu konuda yapılan çalışmalar, iki ülke arasındaki ticaret hacminin ve turizm hareketinin karşılıklı olarak arttırılması için yapılması gerekenler başta olmak üzere birçok konuda istişarede bulunuldu.
ÇELEBİ: GÜRCİSTAN’IN DOĞU BÖLGESİNDEKİ POTANSİYELİ DE DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Gürcistan, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ticaret hacmi yarattığı ülkelerden birisi. Batum bölgesinde Trabzonlu iş insanlarının büyük oranda yatırımları var. Batum’un son yıllardaki ilerlemesinde iş insanlarımızın çok büyük katkısı var. Tiflis bölgesine bugüne kadar aradaki mesafe nedeniyle gereken önemi veremedik. Ancak şimdi direkt uçuşlarla bu mesafe çok kısaldı. Gürcistan’ın doğu bölgesine yakınlaştık. Trabzon iş dünyası olarak amacımız Tiflis bölgesindeki büyük potansiyeli değerlendirmektir” ifadesini kullandı.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ziyaretin anısına Büyükelçi Orbay’a plaket takdim etti.
ŞOTA’YA FORMA
Tiflis’te düzenlenen bir organizasyonda Büyükelçi Orbay ve Trabzon heyeti, Trabzonspor’un eski futbolcusu Şota Arveladze ile de bir araya geldi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve heyet üyeleri, Şota’ya Trabzonspor forması hediye etti.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.