enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2286
EURO
37,0368
ALTIN
3.003,27
BIST
8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Trabzon Heyeti Gürcistan İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi

Trabzon Heyeti Gürcistan İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
21.10.2024 10:10
4
A+
A-

Trabzon Heyeti Gürcistan İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi: “Her Alanda İşbirliğini Geliştirmek İstiyoruz”

Trabzon heyeti, Tiflis-Trabzon uçak seferlerinin başlaması nedeniyle Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te temaslarda bulundu. Gürcistan-Türk İş İnsanları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Oktay Öztürk ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirilen toplantıda, iki ülkenin iş dünyası arasında işbirliğini artırma ve yeni projeler geliştirme konuları ele alındı.

Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Ticarette 1 Milyar Dolarlık Hedef
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gürcistan ile ticaret hacmini artırmak istediklerini belirterek, “Tarım, makine ve hazır gıda gibi alanlarda işbirliği yapabiliriz. Cumhurbaşkanımızın belirlediği 5 milyar dolarlık ticaret hedefi doğrultusunda Trabzon olarak 1 milyar dolarlık payı üstlenmeye talibiz” dedi.

“Yapacağımız Daha Çok İş Var”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Batum ve Trabzon iş dünyasının yıllara dayanan bir ilişkisi olduğunu belirterek, “Tiflis, uzaklığı nedeniyle bugüne kadar fazla tercih edilmeyen bir bölgeydi. Ancak yeni uçak seferleri ile mesafeler kısaldı. Tiflis’te sanayi yatırımlarını artırabileceğimize inanıyorum” dedi.

Turizmin Diğer Alanlarına da Yayılacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tiflis-Trabzon seferleriyle sağlık turizmini geliştirmeye başladıklarını, ancak bu hareketi ticaretin ve turizmin diğer alanlarına da genişletmek istediklerini vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.