enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
25°C
Trabzon
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Yağmurlu
21°C
Salı Yağmurlu
22°C

Ahilik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Ahilik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor
24.09.2024 15:10
20
A+
A-

Türkiye Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Trabzon Şubesi tarafından organize edilen ve bu yıl 37’ncisi düzenlenen Ahilik Kültür Haftası, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikle başladı.

Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vali Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, İl Müftüsü Selami Aydın, TESOB Başkanı Metin Kara, Ticaret İl Müdürü Kasım Tiryaki, siyasi parti temsilcileri, ilgili kurum müdürleri, ahiler ve vatandaşlar katıldı.

Programdaki konuşmasında Ahilik teşkilatının milletimizin yüzyıllardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en somut örneklerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Aziz Yıldırım, “Ahilik başlangıç itibariyle yardımlaşma ve dayanışma ruhu taşıyan, Anadolu birliğini ve toplumsal düzeni kuran yapısı ile çok yönlü bir kurumdur. 13. yüzyılda Türk – İslam tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Ahi Evran Veli tarafından temelleri atılan, Ahilik teşkilatı, aynı zamanda Anadolu’nun vatanlaşmasında ve Osmanlı Devletinin kuruluşunda büyük rol oynamıştır. Bu teşkilat; iş ve ticaret hayatı içerisinde yer alanları, doğruluk, güvenilirlik, cömertlik, tevazu gibi temel prensipler şemsiyesi altında birleştirmiştir. Ahilik Teşkilatı, ahlâkın ticaret hayatında vazgeçilmez olduğunu mensuplarına her daim telkin etmiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun dünyanın en büyük güçlerinden biri olmasında ve yüzyıllarca hüküm sürmesinde Ahilik Teşkilatı çok önemli bir paya sahip olmuştur. Bugün de necip milletimiz, aynı anlayış ve felsefeyi sürdürmektedir.

Dolayısıyla bizlerin de toplum olarak en önemli mayamız, en önemli harcımız yine esnaf teşkilatımızdır. Her geçen yılla birlikte eriştiğimiz Ahilik Haftası’nda esnafımızın sorunlarının azaldığı, toplum içerisindeki saygın konumlarının daha da yükseldiği, ekonomik durumlarının daha da iyi olduğu, tüm şartlarının da belli bir düzeyin üzerine çıktığını görme temennisi içindeyiz. Esnaf ve sanatkâr hemşehrilerimizin olmak üzere bütün Trabzonlu hemşehrilerimin Ahilik Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Yıldırım, Yılın Ustası Yaşar Ercin, Yılın Kalfası Atakan Kılıç ve Yılın Çırağı Gülhanım Başaran’a ödüllerini verdi.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.