enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9908
EURO
37,8453
ALTIN
2.821,64
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
25°C
Trabzon
25°C
Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
24°C
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Türk Devletleri iş dünyası 7 Kasım’da İstanbul’da buluşacak

Türk Devletleri iş dünyası 7 Kasım’da İstanbul’da buluşacak
04.09.2024 13:54
31
A+
A-

Türk Devletleri iş dünyasının buluşacağı Türk Ticaret Fuarı, 7 -9 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret eden Azerbaycan Avrasya Bilgi Ajansı Karadeniz Bölge Sorumlusu Elnur Baghirov, Trabzon iş dünyası temsilcilerini de fuarda görmek istediklerini vurguladı.
Elnur Baghirov, Türk Ticaret Fuarı hakkında TTSO Başkanı Erkut Çelebi’ye bilgi verirken, “Türk Devletleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında ticaret, sanayi, yatırımlar, teknoloji ve hizmetlerin geliştirilmesini amaçlayan ve bu hizmetlerin dünyanın diğer bölgelerine pazarlamasını kolaylaştıracak, 8 ülkenin devlet kurumlarınca desteklenen ticaret fuarı ve forumu 7 – 9 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Türk Dünyası, 1 milyar 537 milyar dolarlık Gayri Safi Yurt İçi Hasılaya sahip, 174 milyona yakın nüfusu barındıran, 1.192 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip bir coğrafyadan oluşuyor. Bu ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri artırmayı amaçlayan fuarda çeşitli sektörlerden Trabzon iş dünyasını da görmeli arzuluyoruz” dedi.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, özellikle Azerbaycan ile başlayan direkt uçuşların ardından ilişkilerin gelişim göstermeye başladığını vurgulayarak, “Azerbaycan ile olan yakın ilişkilerimizin diğer Türk Cumhuriyetleri ile de artmasını istiyoruz. Bu anlamda üyelerimizin fuara katılması elbette iyi olacaktır” diye konuştu.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.