enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4758
EURO
36,2133
ALTIN
2.961,80
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Çok Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Çok Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
12°C
Pazar Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C

KTÜ İLAFAR’ın da yer aldığı platform kanser tedavisinde kullanılacak tanı kiti geliştirecek

KTÜ İLAFAR’ın da yer aldığı platform kanser tedavisinde kullanılacak tanı kiti geliştirecek
06.05.2021 11:46
9
A+
A-

– TÜBİTAK tarafından desteklenen ve 4 yıl sürecek projenin bütçesi 50 milyon lira olarak belirlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin de (İLAFAR) yer aldığı platformca hazırlanan “Hedefe Özgü Pan-Kanser Terapiler (Pan-Ter)” projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, yaptığı yazılı açıklamada, TÜBİTAK-1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında Yüksek Teknoloji Platformu çağrısına çıkıldığını şişli escort bayan anımsattı.

Çuvalcı, KTÜ İLAFAR’ın da araştırma programı yürütücü kuruluş olarak içerisinde bulunduğu platformun hazırladığı “Pan-Ter” projesinin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandığını vurguladı.

KTÜ’nün ilk kez TÜBİTAK-1004 Yüksek Teknoloji Platformunda yer alacağına işaret eden Çuvalcı, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi, Gebze Teknik Üniversitesi, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ, Gensenta İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ ile Novagenix Biyoanalitik İlaç Ar-Ge Merkezi Sanayi ve Ticaret AŞ’nin de araştırma programı yürütücü kuruluşlarının paydaşları olduğunu aktardı.

Çuvalcı, 4 yıl süreli ve toplam bütçesi 50 milyon lira olan proje kapsamında platform üyeleri tarafından yürütülecek araştırma programları ile birçok kanserin tedavisinde kullanılacak yerli “monoklonal antikor ilaç” ile CAR-T Temelli Tanı Kiti geliştirilmesinin hedeflendiğine dikkati çekti.

Platformdaki araştırma programı yürütücü kuruluşlardan biri olan KTÜ İLAFAR’ın proje ekibinde yürütücü olarak Prof. Dr. Sena Sezen, Prof. Dr. Ali Osman Kılıç, doktor öğretim üyeleri Özlem Çoban, Tuba Dinçer ve Sercan Yıldırım ile Araştırma Görevlisi Dr. Seçkin Engin’in yer aldığını belirten Çuvalcı, “Ülkemize katma değeri yüksek, yerli ileri teknoloji ürünleri kazandırmak amacı ile altyapı ve bilgi birikimlerini ortaya koyarak bir araya gelen platformdaki tüm paydaşlarımızı, bu önemli platformda araştırma programı yürütücü kuruluş olarak yer alan ve üniversitemizi temsil eden KTÜ İLAFAR’ı ve tüm proje ekibini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.