Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan, zengin bitki örtüsü ve manzarasıyla ünlü Uzungöl’de, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Macera Parkı”nda sona gelindi.
Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan, zengin bitki örtüsü ve manzarasıyla ünlü Uzungöl’de, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Macera Parkı”nda sona gelindi. Doğu Karadeniz’de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanların başında gelen Uzungöl, geçen yıl 670 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.
Doğal güzelliklerinin yanı sıra turistik pansiyonları, restoranları, satış yerleri ve yöresel lezzetleriyle de ilgi gören Uzungöl, bölgeyi kaplayan çam ağaçları, bitki örtüsü ve temiz havasıyla yılın 12 ayı turistlere ev sahipliği yapıyor.
Son yıllarda doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Uzungöl, sunduğu alternatif turizm seçenekleriyle de dikkati çekiyor.
Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmde alternatif oluşturulması ve doğaseverlerin daha iyi vakit geçirebilmesi için “Uzungöl Tabiat Macera Parkı” projesi hazırlandı.
Kısa sürede ihalesi gerçekleştirilen ve yapımına başlanan proje kapsamında, yaklaşık 9 bin 200 metrekarelik alanda kurulan Macera Parkı’nın yazın macera tutkunlarına kapılarını açması planlanıyor.
– “Turizmde alternatif seçenekleri artırmak için gayret ediyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykara ilçesindeki Uzungöl’ün bölge ve ülke turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu söyledi.
Uzungöl’ün her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, 2017’de de yöreyi 670 bini aşkın turistin ziyaret ettiğini belirtti.
Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, turistlerin memnuniyetini önemsediklerini vurgulayarak, bu kapsamda da turizmde alternatif seçenekleri artırmak için gayret ettiklerini dile getirdi.
Söz konusu çalışmalar kapsamında Uzungöl’e bir “Macera Parkı” kazandırdıklarına işaret eden Gümrükçüoğlu, parkın yapım çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu aktardı.
– “Proje doğayla bütünlük sağlayacak şekilde hazırlandı”
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Macera Parkı’nın yaklaşık 9 bin 200 metrekarelik alanı kapsadığını kaydederek, “Oluşturulan Macera Parkı, yüksek ip parkuru, alçak ip parkuru, dev salıncak, tırmanma duvarları, survivor parkuru ve paintball alanı olmak üzere 6 ana bölümden oluşuyor. Proje kapsamında ayrıca otopark, idari yönetim binası, kamelya, soyunma kabinleri, malzeme teslim noktaları ve depolar yer alıyor.” dedi.
Macera Parkı’nın bölgedeki turizm çeşitliliğini önemli ölçüde artıracağına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, projenin doğayla bütünlük sağlayacak şekilde hazırlandığını ifade etti.
Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, parkı kısa sürede tamamlayıp yaz turizm sezonuna yetiştirmeyi planladıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Bu önemli yatırım bölgedeki konaklama süresini uzatacak, tabiat parkımızın ve şehrimizin marka değerini yükseltecek, bölgeyi macera turizmi konusunda dünya çapında bir merkez haline getirecektir. Doğa sporları konusunda farkındalık oluşturacak, gelecek nesillere doğa sevgisi ve doğa sporlarını aşılayacak olan Macera Parkı istihdama da katkıda bulunacaktır. Yapılarda doğal mimariye uygun, çevreyle uyumlu ahşap ile çağdaş malzemeleri bir arada kullandık. Planlama açısından doğanın silüetini bozmadan tek kat çözümlerle ürettik. Doğayla bir bütün içinde tasarım ilkesi izledik.”
AA