enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
12°C
Trabzon
12°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
9°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Dev barajın inşaatında profesyonel dağcılar da çalışıyor

Artvin Yusufeli İlçesi’nde yapımı devam eden, temelden 270 metre yüksekliği ile tamamlandığında çift eğrilikli ince beton kemer kategorisinde dünyanın en yüksek 3. barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi’nin inşaatında profesyonel dağcılar işçilerin güvenliği için çalışıyor.

Dev barajın inşaatında profesyonel dağcılar da çalışıyor
23.05.2017 21:23
6
A+
A-

Kayalık arazide gerilen teller üzerinde gezinen dağcılar, işçilerin güvenliği için görev alıyor. Düşme olasılığı olan kaya parçalarını önceden düşürerek olası tehlikeyi önlemeye çalışan dağcılar, sarp kayalık arazide taş düşmelerini önlemek için de bölgeyi çelik ağlarla kaplıyor.

Tesisin kurulu gücü 558 MW olup, yıllık enerji üretiminin 1 888 GWh olması hedeflenen projede aynı zamanda, projenin tamamlanması ile yıllık yaklaşık 450 milyon TL milli bütçeye katkı sağlanması hedefleniyor. Yusufeli Barajı ve HES Projesinde  yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlanarak, çalışmalar hızla devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ, DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ

Artvin’de yapımı tamamlandığında 270 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve Hidro Elektrik Santrali’nin (HES) temeli, 26 Şubat 2013’te atıldı.

Tamamlandığında ülke ekonomisine yılda yaklaşık 450 milyon liralık katkı sağlaması hedeflenen Yusufeli Barajı ve HES’in göl alanı içerisinde kalacak Yusufeli ilçe merkezinin taşınacağı yerleşim yeri altyapı çalışmalarına ise Temmuz 2015’te başlandı.

Genel altyapı işleri kapsamında 19 kilometre temel trafik yolu, 6 kilometre beton kilit parke kaplamalı yaya yolu, yol ve adaların tesviyesi için 7 milyon metreküp kazı ve 1,2 milyon metreküp dolgu, 13 kilometre kanalizasyon hattı, 12 kilometre yağmur suyu hattı, 14 kilometre içme suyu hattı, 4 içme suyu deposu, 2,5 kilometre uzunluğunda kutu menfez, elektrik ve Telekom altyapı işleri ile 1,5 milyon metreküp dolgu barajı ve baraj arkası dolgusu bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.