enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4790
EURO
36,4005
ALTIN
2.956,07
BIST
9.292,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
12°C
Pazar Hafif Yağmurlu
9°C
Pazartesi Yağmurlu
10°C

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

Uluslararası Enginar Festivali’nde geleceğin şefleri, enginardan cupcake, macoron, kokoreç, limonata, reçel, suşi gibi birbirinden farklı enginarlı lezzetleri festival konuklarına sundu.

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler
22.05.2017 17:30
7
A+
A-

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan atölyelerde de, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nün dünyaca ünlü şefleri de enginarın farklı tariflerini izleyicilere aktardı. Etkinlikte, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, çocuklarla enginarlı lezzetler üretti.

İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, öğrencilerin aldığı eğitimle yaratıcılıklarını buluşturduğunu ve birbirinden farklı ürünler ortaya sunduğunu söyledi. Öğrencilerin Ege mutfağını dünyaya tanıtma hedefiyle eğitim aldığını, bölgenin yerel tatlarına yeni bir soluk geldiğini de aktaran Yrd. Doç. Dr. Öztürk, “Yerel tatları hem geleneksel yöntemlerle pişiriyorlar hem de yorumla yeni bir tat haline getiriyorlar. Bu da konukların büyük ilgisini çekiyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen eğitmenlerimizden dünya mutfağının inceliklerini de öğrenen öğrencilerimiz, ortaya çıkardığı lezzetlerle büyük beğeni topluyor” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, etkinlikte Fransa, Belçika, Hollanda, Fas, Letonya’dan gelen şeflerin de enginara yeni yorumlar kattığını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.