enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5174
EURO
36,1929
ALTIN
2.980,09
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
12°C
Pazar Hafif Yağmurlu
9°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C

Kafa kaşıntısı neden olur?

Sürekli kafa kaşıntısı yaşıyorsanız bunun altında yatan sağlık nedenleri olabilir. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan kafa kaşıntısı neden olur?

Kafa kaşıntısı neden olur?
22.05.2017 18:16
3
A+
A-

Kafa derisinde meydana gelen kaşıntıların birçok sebebi olabilmektedir.  Saç derisinde meydana gelen kepek veya hijyen gibi sorunlar kafa derisinde kaşıntıya neden olabilir.  Ancak kafa kaşıntısına neden olan etkenler sadece bunlarla sınırlı kalmaz. Birazdan kafa derisinin kaşınmasına neden olan etkenleri daha geniş çaplı ele alacağız.

İşte kafa derisinde kaşıntı olmasının nedenleri…

Kızamık, suçiçeği gibi çeşitli enfeksiyonlar olabilir

Kafa derisinde meydana gelen kaşıntı çeşitli deri enfeksiyonarından kaynaklanıyor olabilir.  Yine özellikle deriyi etkileyen kızamık, kızıl, suçiçeği gibi enfeksiyon hastalıklarda özellikle baş ve kafa bölgesinde lezyonlara ve dolayısıyla kaşıntılara neden olabilmektedir.

Saç kıran 

Kafa derisinde ara ara tatlı tatlı kaşıntılar oluşuyorsa ilerleyen zamanlarda saç kıran meydana gelebilir. Saç kıran genellikle saçta oluşan aşırı nem ve terleme sonucunda gerçekleşir.  Kafa deriniz çok fazla nemleniyorsa ve beraberinde kaşıntı oluşuyorsa tedbir almanız gerekir. Aksi taktirde ilerleyen zamanlarda saç kıran meydana gelebilir.

Ruhsal problemler 

Sıkıntı, stres, iş stresi, üzüntü, ruhsal problemler kafa derisinde kaşıntıya neden olan bir diğer etkenlerdendir.

Mantar enfeksyonları 

Kafa derisinde sürekli olarak şiddetli kaşıntılar kaşıyorsanız bunun nedeni kafa derisinde meydana gelen mantar enfeksiyonları olabilir.

İlaç kullanımı 

İlaçlara bağlı olarak gelişen kaşıntılara da sıklıkla rastlanılmaktadır. Bu nedenle ilaç kullananların ilacın kaşınma olarak yan etkisi olup olmadığını öğrenmesi gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.