enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5043
EURO
36,1765
ALTIN
2.977,96
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
12°C
Pazar Yağmurlu
9°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C

TTSO Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı

TTSO Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
29.10.2024 10:55
14
A+
A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
EREN: TUSAŞ SALDIRISINI TTSO MECLİSİ OLARAK KINIYORUZ
TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan saldırıyı kınayarak, “TUSAŞ tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısını şahsım ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi adına kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Önümüzdeki hafta Cumhuriyetin ilanının 101. yılını kutlayacağız. Bu vesile ile bir asırdır önüne çıkarılan her türlü zorluğun üstesinden gelen büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını bir kez daha vurguluyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” dedi. Eren sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bildiğiniz üzere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Sağlık Turizmi Projesi kapsamında çalışmalarına 1,5 yıl önce başladığı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle yapılan garanti koltuk protokolünün ardından hayata geçirilen Trabzon- Tiflis arasındaki ilk uçak seferi de ekim ayı içerisinde gerçekleştirildi. Bu bağlamda yoğun çalışmalar yürüten başta odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erkut Çelebi ve oda yönetimimizi, bu projenin hayata geçmesi adına birleştirici olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç’i, katkı veren meclis üyelerimizi, odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Çelebi’yi, Meclis Başkanlık Divanı Katip üyesi Sayın Mehmet Üçüncüoğlu’nu, 19. Meslek Komitesi Meclis üyesi Sayın Nezih Onur’u ve 19’uncu meslek komitemizin değerli temsilcilerini, ayrıca vermiş olduğu tüm destekler için Ulusoy Şirketler Grubu adına Meclis Başkan Yardımcımız Sayın Hülya Ulusoy’u, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Ahsen Aydın’ı, bilet garantisi veren değerli firmalarımızı ve hastanelerimizin yetkililerini tebrik ediyorum. İlk etapta haftada iki kez, pazartesi ve perşembe günleri karşılıklı olarak yapılacak bu seferlerin sağlık turizmine ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilere önemli katkılar yapmasını diliyorum. Dünyada ve ülkemizde son günlerde yaşanan gelişmeler her ne kadar moral bozucu olsa da ülkemiz ve şehrimiz adına çok daha mücadele içerisinde olmamız gereken günlerden geçmekteyiz. Yılgınlığa düşmeden meclisteki sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdürmeli, meslek komitelerimize göre meslektaşlarımızın derdinin duyulması adına gayretimizi sürdürmeliyiz.”
KAZAZ: YAPAY ZEKAYI, TEKNOLOJİYİ İŞLERİMİZE DAHA ÇOK KATMALIYIZ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, geçtiğimiz ay yaptığı konuşmada coğrafyamızın değişen dünyadaki konumunun ne olduğunu, nasıl fırsatlar ya da bu fırsatları değerlendirmediğimizde ne tür tehditlere dönüşebileceğini aktarmaya çalıştığını vurgulayarak, “Global ısınmanın önemini, deprem kuşağında olmadığımız bir coğrafyayı ve özellikle de dünyanın geleceğindeki su sorununu en az yaşayacak coğrafyalardan biri olmamız konusundaki gerek bölgemizin, gerek şehrimizin bunları dikkate alarak geleceğe yönelik bugünden kendini konumlandırması gerektiğinin altını çizmiştim” dedi. Kazaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz ay içinde okuduğum 3 değerli kitabın temel odağı; dünyanın geleceğindeki yapay zekayı geçmişte biz ne kadar fark ettik, ya da gelecek diye konuştuğumuz şeyi ne kadar fark ediyoruz. Dünya ne yapıyor, nereye gitmeye çalışıyor? Bizler de bulunduğumuz bu coğrafyalarda gerek ülkemiz gerek kendimiz gerek şehrimiz gerek gelecek adına ne yapabiliriz? Temel faktör bilginin doğruluğu ve yanlışlığı değil, o bilgiyle birlikte bir ağ oluşturarak, bir kolektiflik oluşturarak ne yapabildiğinizdir. Haliyle şunu sorgulamak gerekiyor; bizler ne kadar ağ olabiliyoruz? Duygularımızla mı, tepkilerimizle mi yoksa gerçekten reel dünyanın gerektirdiği gerçeklerle mi bir araya gelmeyi tercih ediyoruz? Gelebiliyor muyuz, gelemiyor muyuz? Bunun cevabını ben vermeyeceğim. Herkesin mutlaka kendi bir görüşü ve alanı var. Ama bulunduğumuz sorumluluk gereğince bugünden sonrasını daha farklı ele almamız gerektiği gerçeği var. Buradan da kendimize sormamız gerektiğini düşündüğüm birkaç tane soru var. Mesela şehrimizde Teknokent diye bir yer var. Orada odamızın yaptığı bir inovasyon merkezi var. Kendi içimizde teknoloji ile ilgilenen arkadaşların ne kadar farkındayız? Şehrimizdeki herhangi bir şeyi yapmak istediğimizde onlarla ne kadar iş birliği içindeyiz? Ya da onları görmezden mi geliyoruz? Geçen ay Letonya’ya gittik. Betonu da üç boyutlu makinelerle dökmeye başladılar artık. Betonu bile 3 boyutlu yapabilme aşamasına geldiğimiz bir dünyada, biz kendi şehrimizde yaptığımız üretimlerde gerçekten yeni dünyanın bize adreslediği yapay zekâ gibi yeni teknolojileri kendi işlerimizin içerisine ne kadar katıyoruz? Eğer bilgiyi ve veriyi gerçekten kendinizi koruyacak, kendinize fayda sağlayacak nitelikte ve amaçta kaliteli şekillendiremezseniz bundan yiyecek olduğunuz gollerin matematiği yapıldı bence. Ülke olarak da çok geç kaldık.”
“BİRBİRİMİZE DAHA FAZLA DESTEK OLMALIYIZ”
Kazaz, TÜİK verilerine göre üretimin aşağıya doğru, tüketimin yukarıya doğru gittiğini ifade ederek, “Türkiye’nin gerçeği budur. Ekonomist değilim, bunu uzmanları yorumlasın. Ama iş dünyasında biri olarak bu grafiğe baktığımda geleceğimin bugünden daha fazla tehdit içerdiğini ve bu tehditlere yönelik daha fazla fırsat yaratabilecek ya da kendini koruyabilecek daha çok şey yapmam gerektiğini görüyorum. Bu ortamda birbirimize daha fazla destek olmalıyız. Gerçekten kendi şehrimizdeki ticari alanların ne olduğunu, faydaların ne olduğunu, nasıl üretimler ve tüketimler yapmamız gerektiğini, daha farklı mı örgütlenmek gerektiğini, daha fazla mı aynı sesleri çıkarmamız gerektiğini hep birlikte dikkate almamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.
“ODA OLARAK YAPAY ZEKAYI DAHA FAZLA KULLANMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, “Aslında yapay zekâ denilen şeyin farklılaştırdığı dünyada, doğru örgütlenmelerin ve bir arada olabilmenin, ağ yaratıp güç oluşturabilmenin ne olduğunu daha farklı gözlerle irdelediğinizde daha güçlü olabiliriz. Oda olarak bizler de teknolojik altyapımızı yenileyerek bu değişime ayak uydurmaya çalışıyoruz. Odamızın teknolojik altyapısını yeni zamanın ihtiyaçlarına göre güncelleme konusunda da bir öncelik ortaya koyduk. Geçmişte dijital arşivleme diye bir şey yapıldı ve Türkiye’deki birçok odada yok diye biliyorum. Şimdi bunu bir tık ileri nasıl taşımalıyız? İşte buradaki gerek web sayfalarımızı gerek iç tarafta kendi üyelerimize verdiğimiz hizmetleri, bilgilendirmeleri, katılımcı yönlerini, bilgiyi daha kaliteli alma yönlerini nasıl arttırabiliriz konusunda bizim de yapay zekayı daha çok kullanmamıza ihtiyaç var. Bununla ilgili de gerekli projelendirmeleri yaptık. Süreç işliyor” ifadesini kullandı.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.