enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5319
EURO
36,1511
ALTIN
2.964,49
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
12°C
Trabzon
12°C
Hafif Yağmurlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Parçalı Bulutlu
13°C

Arsin Ziraat Odası Başkanı Kozoğlu vatandaşı uyardı

Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu fındıkta Küllenmeye karşı vatandaşı uyardı.

Arsin Ziraat Odası Başkanı Kozoğlu vatandaşı uyardı
08.04.2018 13:12
7
A+
A-

Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu fındıkta Küllenmeye karşı vatandaşı uyardı, önerilerde bulundu. Kozoğlu; “ 2015-2016 ve 2017 yıllarında Fındıkta Külleme Hastalığı fındık bahçelerimizde yoğun zararlara neden olmuştur. Fındıkta Külleme Hastalığının etmeni kışı hastalıklı bitki artıklarında geçirir. Erken dönemde yaprak ve yeni oluşan çotanakları enfekte eder, rüzgarla yayılır.

Kültürel önlemler: Enfeksiyon kaynaklarının azaltılması için yere dökülen yapraklar ile hastalıklı bitki artıklarının toplanması, bulaşık dip sürgünlerinin kesilmesi ve imha edilmesi, iyi bir hava sirkülasyonu ve yeterli ışıklanma sağlamak için budama ve yabancı ot mücadelesinin yapılması hastalıkla mücadele için uygulanması gereken kültürel önlemlerdir. Kimyasal Mücadele: Birinci ilaçlama hastalığın bir yıl önce görüldüğü bahçelerde genç sürgünler 4-4,5 yaprak ve çotanak bağlama döneminde (NİSAN SONU), diğer bahçelerde ise belirtiler görülür görülmez yapılır.

Uygun koşullar devam eder ve hastalık tekrarlarsa kullanılan ilacın etki süresine göre ikinci ve diğer ilaçlamalar yapılır. İlaçlamalarda atomizör kullanılmalı ve ocak başına en az 1 litre ilaçlı su atılmalı; insan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlamadan 21 gün sonrasına kadar ilaçlama yapılan bahçelerde hayvan otlatılmamalı ve meyve yenmemelidir” dedi.

 

TAKA

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.