Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan yaklaşan yılbaşı öncesi Trabzon İl/İlçe Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol ekipleri tarafından gıda üretim, satış ve depolama faaliyeti yapan işletmelere yönelik gıda denetimlerini sıklaştırdıklarını söyledi.
Kaplan; yapılan denetimlerde, unlu mamul üretimi yapan işletmeler, alkollü-alkolsüz içecek satışı ve toplu tüketim yapılan restoranların depoları ve üretim mutfaklarının titizlikle kontrol edildiğini söyledi.
İl Müdürü Kaplan; özellikle yılbaşı sürecinde üretim ve tüketimi artan alkollü ve alkolsüz içecekler, kuruyemiş, şekerleme, pastacılık ürünleri, et ürünleri gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetimler bilhassa yoğunlaştırılarak, tedbirler arttırıldı dedi. Denetim yapılan işletmelerde gıda ve alkollü içkilerin güvenilirliği, gıdaların saklanma, pişirilme, sunum koşulları kontrol edilerek özellikle alkollü içkilere yönelik etiket ve bandrol kontrolü yapıldığını söyledi. Ayrıca işletmeler, gıda güvenliği ile ilgili uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirildiğini söyledi.
Önümüzdeki süreçte de vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilimiz genelinde denetimlerimiz etkin bir şekilde devam edecek. En önemli gıda denetleyicisi olan vatandaşlarımızın ise herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda Hattı’ nı aramaları oldukça önem arz ediyor dedi.
Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü