enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C

Yeşil Sanayi Destekleme Programı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı Bilgilendirme Toplantısı

Yeşil Sanayi Destekleme Programı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı Bilgilendirme Toplantısı
03.09.2024 13:42
16
A+
A-

Borsamız, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen “Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı” Trabzon’da yapıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanımız Nevzat Özer, Avrupa Birliği’nin sürdürülebilir bir gelecek için attığı en doğru adımlardan birinin Yeşil Mutabakat olduğunu belirterek; “Mutabakat kapsamında yer alan düzenlemelere uyum sağlanması, hem rekabet gücümüzü artıracak hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefimize katkı sunacaktır” dedi.

Avrupa Yeşil Mutabakatının, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme modeline geçişte önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan Özer konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu mutabakat, sadece çevresel değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal açıdan da köklü değişiklikleri beraberinde getirecek kapsamlı bir plan sunmakta, 2050 yılına kadar Avrupa’nın iklimi nötr bir kıta olmayı hedeflemektedir.

Trabzon Ticaret Borsası olarak bizler de bu dönüşüm sürecinde önemli bir sorumluluk üstleniyoruz. Üyelerimizin ve sektörümüzün Yeşil Mutabakat kapsamında yer alan düzenlemelere uyum sağlaması, hem rekabet gücümüzü artıracak hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefimize katkı sunacaktır.

Bu nedenle, bu süreçte üyelerimizin bilinçlendirilmesi ve gerekli adımların atılması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu çerçevede, bu bilgilendirme toplantısının hepimiz için faydalı olacağına ve ileriye dönük stratejilerimize ışık tutacağına inanıyorum.”

Toplantıda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Yıldız da, mutabakatın yalnızca bir zorunluluk değil, aynı zamanda rekabet avantajı sağlayan bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “Verimliliği arttırıp, maliyetleri düşürüp, yenilikçi çözümler üretip, bu sürecin işletmelerimizi global pazarda daha rekabetçi bir konuma taşıyacaktır.” dedi.

KOSGEB Trabzon İl Müdürü Mustafa Kurt ise, mutabakatta yapılması gerekenler ve sağlanacak yararları müteşebbisleri en iyi şekilde anlatmak için geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Toplantıda katılımcılara Avrupa Yeşil Mutabakatı ile bilgiler sunuldu.

TTB

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.