enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C

Havza Su Kurulu Toplantısı Trabzon’da Yapıldı

Havza Su Kurulu Toplantısı Trabzon’da Yapıldı
09.08.2024 14:09
32
A+
A-

Doğu Karadeniz Havzası Havza Su Kurulu Toplantısı Vali Aziz Yıldırım koordinatörlüğünde Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik A Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ayrıca Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Çalışma Grubu Sorumluları ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Vali Aziz Yıldırım yaptığı konuşmasında, suyun doğru yönetilmesi için atılan her adımı çok kıymetli olduğunu ifade etti. Vali Yıldırım, “Hayat su ile başlıyor, ‘biz her şeyi sudan yarattık’ buyuruyor Rabbimiz.

Bugün dünyada 1,5 milyar insanın temiz kullanım ve içme suyuna ulaşması mümkün olmuyor. Dünya’da 8 milyar civarında insan olduğu söyleniyor, bunun yüzde 20’ye yakın bir kısmı temiz suya ulaşamıyor. Bunların temiz suya ulaşamamasında tabi ki bir takım organizasyon eksikliklerinin olması muhakkak ama bir taraftan belki de suyu bol bulup bol harcayan, ya da bol bulmadığı halde bol harcayan insanların da vebali vardır.

Karadeniz Bölgesi, Türkiye’de suyun bol olduğuna inandığımız bir bölge. Türkiye belki 5-10 sene öncesine kadar su zengini bir ülke olarak görülüyordu, sonra yavaş yavaş ayaklarımız yere bastı ve gerçekleri görmeye başladık, biz öyle su zengini görülebilecek bir ülke değiliz.

Karadeniz’de suyumuz çok görünüyor ama biz o suyu depolayamıyoruz, Rize’de ve Trabzon’da suyu depolayamıyoruz. Depolayamıyorsak derelerimizin ve su kaynaklarımızın devamlı akmasını beklemek zorunda kalıyoruz.

Ayda birkaç defa gelen sellerle heyelan olmasa bile yolların kapandığına, köprülerin ve menfezlerin tıkandığına şahit oluyoruz ve buraları açıp harekete geçirebilmek ve tekrar işlevsel hale getirmek için Büyükşehrimiz, ilçe belediyelerimiz, DSİ Bölge ve il teşkilatımız başta olmak üzere diğer kuruluşlardan da yardım alarak el birliği ile buraları yine kullanılır hale getirmek içir gayret sarf ediyoruz.

Yağmurun rejimini tayin etmek bizim elimizde olan bir şey değil ama suyun rejimini, kullanılır halde olmasını veya insanlara zarar vermeden denizlere ulaşabilmesini temin etmek belki bizim planlamamızın temelini teşkil ediyor.

Eğer biz bunu yapabilirsek akan su afet olmaz, akan su bereket getirir ve büyük bir nimet olur.

Bunun için su yönetiminin sadece bir ilçenin, bir köyün, bir ilin yapması değil, burada toplanmamıza vesile olan havza yönetimi şeklinde görülmesinin önemini gözler önüne seriyor” dedi.

Toplantıda; Yönetim Planı ve Taşkın Tahmini, Risk Alanlarının Tespiti, Su Yönetimi gibi alanlarda sunumlar gerçekleştirildi.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.