enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C

Aile hekimleri, hastanelerin yükünü azaltıyor

Aile hekimleri, hastanelerin yükünü azaltıyor
03.08.2024 10:50
35
A+
A-

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun çok önem verdiği birinci basamak sağlık hizmetleri ile hastanelerin yükü azalıyor. Bu sayede hem hastaların hastane hastane dolaşmalarının önüne geçilecek hem de mevcut hastanelerin yükü azaltılacak.
TARAMALAR YAPILIYOR
Trabzon’da 61.01.29 nolu birimde çalışan Aile Hekimi Dr. Alptekin Ofluoğlu’na misafir olduk. Aile hekimliği ile ilgili sohbet ettik. Dr. Ofluoğlu, “Aile sağlığı merkezlerimizde birinci basamak tedavi ve tetkikler ile biyokimya, hemogram, özellikle troid bezi ve vitamin tetkikleri yapılıyor. Yaş ve cinsiyete göre kanserin erken teşhisleri uygulanıyor. Yeni doğan erken dönem tespit edilecek ve kalıcı olacak hastalıkların teşhisi yapılıyor. Yaşlılarımız için yaşlı sağlığı tarama ve kronik hasta taramaları yapılıyor. İşe giriş, sürücü belgesi, silah ruhsat raporları, adli melike ve sporcu lisansları için raporları aile sağlığı merkezlerimizde vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz” dedi.
HASTANELERİN YÜKÜ AZALACAK
Birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemine değinen Dr. Alptekin Ofluoğlu, “Vatandaşlarımız birinci basamak sağlık hizmetleri için aile hekimlerine başvurulabilir. Vatandaşlara birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemi anlatılacak. Aile hekimliği sistemi daha aktif kullanılacak, hastanelerin yükü de bu sayede azaltılacak. Birinci basamak sağlık hizmeti, sağlığın teşviki, koruyucu sağlık hizmetleri ile teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin bir arada verildiği, bireylerin hizmete kolayca ulaşabildikleri, düşük maliyetle etkin ve yaygın sağlık hizmeti sunumudur” diye konuştu.
SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ
Dr. Ofluoğlu, hastaların, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmek adına aile hekimleri ile sürekli diyalogda olmalarının önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Biz aile hekimleri olarak 7’den 77’ye tüm hasta gruplarına hizmet vermekteyiz. Bu hastaların doğumdan ölüme kadar ki olan süreçte gerek tıbbi bakımları gerek kullanmış oldukları ilaçların düzenlenmesi, gerek kişilerin psikososyal açıdan değerlendirilip bu çerçevede hasta olmadan hastalığını engelleyebilirsek bunu başarı olarak atfedebiliyoruz. Kişilerin ihtiyaçları istikametinde ve bizim takiplerimiz istikametinde dönem dönem kan tahlilleriyle, dönem dönem kronik hastalıkları ve kanser taramalarına dönük olarak yapmış olduğumuz girişimlerle, hastalarımızın sağlığına dokunmaya çabalıyoruz. Bu haftanın bu şekilde biraz daha ön plana çıkarılması ile özellikle sağlığa ulaşma açısından ikinci basamak ve üçüncü basamaktaki yükleri de almak adına ve birinci basamağı etkili kullanmak adına hastalarımıza çağrıda bulunuyoruz. Herkes kendi aile hekimiyle biraz daha sıkı diyalog içerisinde bulunursa bundan direkt olarak kendileri fayda göreceklerdir. İndirekt olarak da toplumumuzun sağlığı, daha etkin bir şekilde kullanmasına yardımcı olacaklardır. Ben tekrar değerli hastama ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Zaten periyodik aralıklarla görüşüyoruz.”

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.