enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C

Trabzon’da Mesleki Yeterlilik Akademisi (LETS’S NEET UP) Projesinin Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Trabzon’da Mesleki Yeterlilik Akademisi (LETS’S NEET UP) Projesinin Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi
31.07.2024 10:16
32
A+
A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ortaklığında yürütülen “Let’s NEET Up! – Haydi Gençler İleri” projesinin kapanış toplantısında yapıldı.

Bir otelde düzenlenen programa; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Yardımcısı Vekili Ersoy Günay, KTÜ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Hamdullah Çuvalcı, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, diğer ilgililer ve davetliler katıldı.

Vali Yıldırım, “Bu proje sayesinde, gençlerimiz mesleki bilgi ve beceri kazanmanın yanında, aynı zamanda iş başı eğitimleri ve bireysel eylem planları ile iş hayatına sağlam adımlarla atılmaları sağlanmış oldu. Proje kapsamında gençlerimize sunulan eğitimlerle onların iş gücü piyasasında daha rekabetçi olmalarına imkân tanınmıştır.
Unutmayalım ki işini bilen elemana her zaman ihtiyaç var. Kalifiye elaman olmak, bir meslek bilmek artık çok önemli. İşini en iyi şekilde yapan insanlar her zaman aranan kişilerdir. Teknik elemanın her geçen gün arandığı ve öneminin arttığı bir zamandayız. Kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Kendini yetiştiren hiç kimse açıkta kalmaz. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu (NEET PRO) kapsamında hayata geçirilen “Let’s NEET Up!” projesi ile eğitimde ve istihdamda olmayan 15-29 yaş arası en az yüzde 50’si kadınlardan oluşan 120 gencimize, Ön Büro Elemanı (Resepsiyon Görevlisi), Kat Hizmetleri Görevlisi, Satış Elemanı, Ön Muhasebe ve Dış Ticaret Uzmanlığı alanlarında ücretsiz mesleki eğitimler verildi.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.