enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9908
EURO
37,8453
ALTIN
2.821,64
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C

Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler Pazara Erişiyor’ Projesinin Kapanış Töreni Gerçekleştirildi

Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler Pazara Erişiyor’ Projesinin Kapanış Töreni Gerçekleştirildi
30.07.2024 09:57
37
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı “Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan Gençler için İşgücü Piyasasına Destek Programı (NEETPRO) Hibe Programı kapsamında Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, KTÜ işbirliği ile yürütülen ‘NEET’ler (Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler) Pazara Erişiyor’ projesinin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Bir otelde gerçekleştirilen kapanış programına Vali Aziz Yıldırım, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Günay, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba ve diğer ilgililer katıldı.

Konuşmasında Vali Aziz Yıldırım, “Öncelikle bugün burada, Trabzon Ticaret Borsası ve Karadeniz Teknik Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen “NEETS ARE ACCESSING TO MARKET” projesinin kapanış toplantısında sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Ticaret Borsamız ve Karadeniz Teknik Üniversitemizin işbirliğiyle yürütülen ve bugün kapanış toplantısı için bir araya geldiğimiz bu projenin gençlerimize yeni fırsatlar sunarak, onların iş gücüne katılımını artırmak ve bölgemizin ekonomik gelişimine katkı sağlamak bakımından önemli bir görevi ifa ettiğini düşünüyorum.

Ne kadar çok standarttı yüksek, eğitimli, elinde mesleği olan çağımızın gerektirdiği şekli ile maharetini geliştirmiş donanımlı insanımız varsa o kadar çok inanımız mutlu olur, insanlarımız refaha erişir. Bugün belirli mesleklerde ciddi derecede nitelikli eleman açığımız var. Bu tür programlar ile nitelik kazandırılıp meslek edinme imkânı buluyorlar. Gençlerimiz ben çalışmak istiyorum nitelik kazandırın demesi bizler için yeterli. Bu sayede kendileri de meslek edinir ve piyasada eksik olan nitelikli elaman ihtiyacı karşılanmış olunur.

İlimizdeki gençlerimize yeni fırsatlar sunarak, onların iş gücüne katılımını artırmayı ve bölgemizin ekonomik gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan bu proje vesileyle, ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin, yani NEET’lerin iş gücüne katılmasını son derece önemli buluyorum. NEET’lerin iş gücüne katılımı, sadece bireysel değil, toplumsal ve ekonomik anlamda da büyük bir öneme sahiptir” dedi.

Konuşmasının sonunda projede emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yıldırım, gençleri tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.