enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Yağmurlu
28°C

Vali Aziz Yıldırım, Gazi Meclis’te O Gece Konulu Konferansa Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, Gazi Meclis’te O Gece Konulu Konferansa Katıldı
12.07.2024 10:01
29
A+
A-

Vali Aziz Yıldırım; “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Trabzon Üniversitesi organizesinde düzenlenen “Gazi Meclis’te O Gece” konulu konferansa katıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın konuşmacı olduğu programa ayrıca; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, KKTC Başkonsolosu Erek Çağatay, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Aziz Yıldırım, programda yaptığı konuşmasında, “Bugün burada, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz gecesini anmak ve milletimizin kahramanlık dolu direnişini yad etmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. 15 Temmuz gecesi, milletimizin iradesine kasteden hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ancak, bu girişim, yüce Türk milletinin azmi ve kararlılığı sayesinde bertaraf edildi.

15 Temmuz gecesi, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi, meclisimiz de büyük bir direnişin merkezi haline geldi. Meclisimiz, milli iradenin tecelligahı olarak, tanklara ve bombalara rağmen dimdik ayakta kaldı. O gece meclisimizde görev yapan milletvekillerimiz, bombakar altında demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıkma noktasında büyük bir cesaret örneği gösterdiler.

Bir kez daha gördük ki, Türk milleti, bağımsızlığına ve demokrasisine kasteden her türlü tehdide karşı tek yürek olup bertaraf etme kabiliyetine sahiptir. O gece sokaklara dökülen, canını hiçe sayarak vatanını savunan vatandaşlarımız, tarihimize altın harflerle kazınacak bir kahramanlık destanı yazmıştır. Her biri, Türk Tarihinde bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde simge isimler olarak anılacaktır.

15 Temmuz’un yıl dönümüne yaklaştığımız bu günde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Onların fedakarlıkları, milletimizin hafızasında daima canlı kalacak ve bizlere her zaman rehberlik edecektir. Unutmamalıyız ki, milletimizin birliği ve beraberliği, her türlü hain planı boşa çıkaracak en büyük gücümüzdür.

Bu vesileyle, aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve selamet diliyorum” dedi.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.