enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
26°C
Trabzon
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Ukrayna Büyükelçisi TTSO’yu ziyaret etti

Ukrayna Büyükelçisi TTSO’yu ziyaret etti
24.06.2024 15:02
13
A+
A-

Ukrayna Büyükelçisi TTSO’yu ziyaret etti: Savaşa rağmen ticaretimiz artıyor ve bunu sürdürmek istiyoruz
Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, iş birliği konularında görüş alışverişinde bulundu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, savaşın bir an önce bitmesini beklediklerini vurgularken, Büyükelçi Bodnar, savaşa rağmen Türkiye ile ticaretin yüzde 12 oranında arttığını ve bunu sürdürmek istediklerini söyledi. Bodnar, Türkiye’nin girişimleriyle buğday koridorunun açılmasının ardından Ukraynalı çiftçilerin tarlalarındaki mayınları kendi imkanlarıyla temizleyerek üretime geçtiğini de vurguladı.
ÇELEBİ: SAVAŞIN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ BEKLİYORUZ
Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve beraberindeki elçilik görevlileri TTSO’da iş birliği konularıyla ilgili görüşme yaptı. TTSO Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile iş insanı Zeyyat Kafkas’ın da yer aldığı ziyarette konuk büyükelçiyi Trabzon’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Ukrayna’nın Kherson şehrinin ticaret ve sanayi odası ile kardeş oda protokolümüz var. Ancak savaş başladığından bu yana onlarla bağlantı kuramadık. Elimizden gelen yardımı yapmaya da hazırız. Ukrayna’nın toprakları verimli, potansiyeli yüksek. Bir an önce bu savaşın bitmesini bekliyoruz” dedi.
BÜYÜKELÇİ BODNAR: SAVAŞA RAĞMEN TİCARETİMİZ ARTTI
Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, iş insanlarıyla görüşmenin yeni iş birlikleri için önemli olduğunu ifade ederek, “Gerek Kherson gerek diğer bölgelerimizdeki iş insanlarıyla Türkiye iş dünyasını bir araya getirmek için çalışıyoruz. Şehirlerimizi savaştan sonra yenilemek gerekecek. Ankara’da en iyi müteahhitlerin Trabzonlu oldukları konuşuluyor sürekli. Bombalamalar devam ediyor. Her şeye rağmen mücadelemizi veriyoruz. Savaşa rağmen iş birliği konusunda çabalarımız var. Geçen yıla göre Türkiye ile ticaretimiz yüzde 12 artmış durumda. Serbest Ticaret Anlaşmasının bu yaz onaylanmasını bekliyoruz” dedi. Büyükelçi Bodnar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Enerji altyapımızın yenilenmesi, konut ve diğer binaların yapımı iş birliği beklediğimiz alanlar. Makine, makine yedek parçaları, tarım makineleri, tekstil gibi ürünler alıyoruz Türkiye’den. Savaştan önce enerji satıyorduk şimdi satamıyoruz çünkü en büyük santralimiz işgal altında. Enerjinin çoğu sanayide kullanılıyordu. Şimdi ihtiyaçlar için hidroelektrik santrali gibi daha küçük santrallere de ihtiyaç var. Sanayi bölgeleri kurulmasını önemsiyoruz. OSB benzeri yapılar kurmayı amaçlıyoruz. Savaştan sonraki ilk adımlardan biri OSB’ler kurulması olacaktır.”
“TÜRKİYE’NİN GİRİŞİMLERİYLE BUĞDAY KORİDORU AÇILINCA ÇİFTÇİLER KENDİ İMKANLARIYLA TARLALARINDAKİ MAYINLARI TEMİZLEDİ”
Büyükelçi Bodnar, tarımda mayınların büyük problem olduğunu ifade ederek, “Hem Ukrayna hem Rusya tarafından mayınla kirletilmiş bölgeler var. Türkiye’nin yardımıyla buğday koridoru açıldıktan sonra buğday üretimimizi artırmamız gerekti. Daha çok buğday satacağımızı anladığımız zaman birçok çiftçi tarlalarındaki mayınları kendileri temizledi. Gerek özel aparatlar satın alarak veya ilkel yöntemlerle mayınları temizleyerek tarlalarını tarıma uygun hale getirdiler” ifadesini kullandı.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve konuk büyükelçi ziyaretin anısına birbirlerine hediye takdim etti. Büyükelçi Bodnar, TTSO Özel İpekyolu Müzesini de gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.