Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da butik çikolata üretimi yapan girişimci sayısını artırmaya gayret ettiklerini belirterek, “Trabzon’u çikolata üretim merkezi yapmak için çalışıyoruz. Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyemiz, bu konuda girişimci olmak isteyen başta öğrenciler olmak üzere herkese açık” dedi.
SÜRMENE’DEN ÖĞRENCİLER WORKSHOPA KATILDI
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında; İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ile Trabzon Ortahisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde oluşturulan Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyesi, eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Sürmene Cevher Özden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek – İçecek Alanı 12. sınıf öğrencileri, Pasta Yapım Teknikleri dersi kapsamında Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyesindeki workshopa katıldı. Öğrenciler, Alan Şefi Nezihe Sönmez ve Hisariçi personeli tarafından çikolata yapımı konusunda bilgilendirildi ve kendi çikolatalarını yaptı.
“TRABZON ÖNEMLİ BİR ÇİKOLATA MERKEZİ OLACAK”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, çikolatanın en önemli hammaddesi olan fındığın yetiştiği coğrafyada çikolata üretiminin ve markalarının da mutlaka artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu anlamda kurulan Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız şehrimizde çikolata üretimi yapan girişimci sayısını artırmak, mevcut girişimcilerimize destek olmak. Çikolata üretimini öğrenmek isteyen, başta öğrenciler olmak üzere tüm girişimcilere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Okullarımız workshoplar için atölyemize geliyor. Bir öğrencimiz bile çikolata üretimi konusunda girişimci olursa bu bize gurur verir. Önümüzdeki günlerde halka açık workshoplar düzenlemeyi de planlıyoruz” ifadesini kullandı.
TTSO