enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4818
EURO
36,2436
ALTIN
2.959,84
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Çok Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Çok Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
12°C
Pazar Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C

“Yeni ürünler ve ileri tarım uygulamaları çiftçiye daha fazla gelir kazandıracak”

“Yeni ürünler ve ileri tarım uygulamaları çiftçiye daha fazla gelir kazandıracak”
22.11.2022 11:07
5
A+
A-

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette, şehirde yetiştirilmeye başlanan katma değeri yüksek ürünlerin, yeni tarım uygulamalarının, seracılık, meyve kurutma tesisi gibi çalışmaların kırsal kesimdeki vatandaşa daha fazla gelir kazandıracağı, şehir ekonomisine de büyük katkı sağlayacağı belirtildi.
“KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ GEREK”
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, TTSO’yu ziyaret ederek, Başkan Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü, yeni görevlerinde başarı dileklerini iletti. Başkan Ekim, yürüttükleri bazı projeler hakkında bilgi verirken, “Özellikle tıbbi aromatik bitkiler konusunda çalışmalarımız var. Aronya ekimini teşvik ediyoruz. 33 dönüm alanda aronya ekimi gerçekleştiriliyor. 15 bin fide daha dağıtacağız. Aronya bağışıklık sistemini güçlendirici, antioksidan bakımından güçlü bir meyve. Birçok geleneksel tarım ürününe göre daha fazla gelir elde ediliyor. 1 dönüm alandan 250 kilograma kadar ürün alınabiliyor. Suyu, kurutulmuş hali, çayı ve kahvesi üretilebiliyor. Pastacılık sektöründe kullanılıyor. Ekimden sonra ürün alımı da 2 yıl gibi kısa sürede oluyor. Almanya’da marketlerde kurutulmuş aronyanın 200 gramının 3.5 eurodan satıldığını gördük. Bu tip ürünlerin geliştirilmesinin vatandaşımızın ve şehrimizin ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
“MEYVE KURUTMA TESİSİ BİTİYOR”
Başkan Osman Nuri Ekim, kurutulmuş meyve pazarının her geçen gün geliştiğini de ifade ederek, “Bu kapsamda bir meyve kurutma ve paketleme tesisi kuruyoruz. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Meyvenin normalde kullanım ömrü az ancak kurutulup paketlendikten sonra hem katma değerli ürüne dönüşüyor hem de kullanım süresi uzuyor. Trabzon seracılık faaliyetlerinin de yapılabileceği bir şehir. Akçaabat’ta örnek seralar var. Bunu da geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.
ÇELEBİ: YENİ TARIM UYGULAMALARI EKONOMİYİ GELİŞTİRİYOR
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, modern teknikler ve son teknoloji kullanılarak yapılan yeni tarım uygulamalarının çiftçilerin, şehrin ve ülkenin ekonomisini geliştireceğine inandığını ifade ederek, “Bu konuda yapılacak çalışmaları desteklemek istiyoruz. Gıda güvenliği ileride çok önemli bir hale gelecek. Her ülkenin kendi gıdasını üretiyor olması lazım. Türkiye de hem geniş kaynakları hem de gelişmiş teknolojisiyle bu konuda büyük yol alacaktır. Bu anlamda Trabzon’da yapılacak çalışmaları destekliyoruz” ifadesini kullandı.
Çelebi, ziyareti için Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e de teşekkür etti

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.