enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4954
EURO
36,2629
ALTIN
2.962,32
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Çok Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Çok Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
12°C
Pazar Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C

Karadeniz’de avlanan yeni sezonun ilk hamsileri tezgahlarda yerini aldı

Karadeniz’de avlanan yeni sezonun ilk hamsileri tezgahlarda yerini aldı
08.09.2021 09:24
8
A+
A-

Denizlerde bir hafta önce başlayan balık avı sezonunda Karadeniz’de balıkçıların ağlarına takılan az miktarda hamsi Trabzon’da tezgahları süsledi.

Balık avı sezonunun 1 Eylül’de başlamasının ardından Karadeniz’e açılan tekneler son günlerde bol miktarda istavritin yanı sıra az da olsa ağlara takılan hamsi ile limana dönüyor.

Ortahisar ilçesi Moloz mevkisindeki balıkçıların tezgahlarını dolduran istavrit ile bir miktar hamsi, hem balıkçı esnafının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

Tezgahlardaki istavritin kilogramı 10-20, hamsinin 20, barbunyanın kilogramı 20-25 liradan, palamudun ise tanesi 15-20 liradan satılıyor.

Balıkçı Mehmet Can Örseloğlu, AA muhabirine, 25 yıldır balıkçılık yaptığını belirterek, ilk defa istavritin bu kadar bol olduğunu ve bir hafta boyunca aralıksız bolca avlandığını gördüğünü söyledi.

“Diğer yıllarda palamut olurdu, istavrit olmazdı. Bu sene de tam tersi oldu.” diyen Örseloğlu, “İklim değişikliklerinin yanında balık değişikliklerini de yaşamaya devam ediyoruz. Önceden vatandaşlar istavriti soruyorlardı ama şu anda özlem, talep ve aranan balık palamut oldu. Tam da mevsimsel olarak palamudun zamanı. İnşallah özlenen palamut gelecek, bol bol tezgahları süsleyecek, vatandaş da gönül rahatlığıyla yiyecek.” şeklinde konuştu.

Örseloğlu, yeni sezonun ilk hamsilerinin de tezgahta yer aldığına dikkati çekerek, “Bu da ilginç oldu. Daha önce İstanbul’dan gelirdi bize. Çünkü Trabzon’da bu kadar erken yerli hamsi olmazdı ama bu sene tam tersi oldu. Palamudun olmaması balıkçıları farklı alternatiflere yöneltti.” dedi.

Balıkçı Mehmet Ziya Kavzaoğlu da istavritin bol olduğunu ancak istenilen irilikte olmadığını ifade ederek, “Çinekop da aynı. Palamut yok. Çok az miktarda çingene palamudu geliyor. Günde 50-100 tane ancak geliyor. Onun haricinde kültür balıkları mevcut, onları satıyoruz. Ayın 15’inden sonra balık ne olur, belli eder kendisini.” diye konuştu.

Vatandaşlardan Ali Bülbül ise sezonun ilk taze hamsinini aldığı için mutlu olduğunu dile getirerek, “Sezonun ilk hamsisi geldi. Güzel, fiyat da normal. Beklediğimiz hamsi geldi. Hamsi ilk defa çıkıyor. Bir denemesini yapalım, lezzetine bakalım. Diğerlerini her gün alıyoruz. Trabzon için hamsinin ayrı bir önemi var. Ben balık alsam evde soracaklar bana ‘Niye hamsi almadın?’ diye.” ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.