enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Yağmurlu
28°C

“Arsin yatırım adası olmazsa olmazımdır”

Arsin’le ilgili projelerine girmeyen AK Parti Belediye Başkan Adayı Gürsoy, ilk mesajını verdi.

“Arsin yatırım adası olmazsa olmazımdır”
06.02.2019 17:32
3
A+
A-

Sayın Sait Gürsoy, Cumhur İttifakı adına AK Parti Arsin Belediye Başkan Adayı ilân edildiniz. Herkes “Bu, Sait Gürsoy’un hakkıydı.” diyor. Nasıl hissettiniz?

Ben AK Parti’ye ilçe kurucular kuruluyla girdim. Sonra il teşkilâtlarında görev yaptım. Daha sonra Büyükşehir Belediyesinde Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı ve grup başkanlığı görevlerini yürüttüm. Buraya talip oldum.

Yani partinin her kademesinde görev yaptınız…

Evet, sabırla görev yaptım. Zikzak yapmadan… Geçtiğimiz dönemde de aday adayı olmuştuk. Sayın Cumhurbaşkanı’mız, Mevcut Başkan Erdem Şen’le yola devam dedi. Biz de onun yanına girdik. Onunla kol kola biz de meclis üyesi seçildik. Bu dönem göreve hazır olduğumu ifade ederek tekrar halkımızın huzuruna çıktık. Arsinlilerin teveccühüyle aday olarak yola çıktık. Biz “önce Allah’ın rızası, kulların duası” diye slogan yaptık. Yine partimizin seçim sloganı olan “tevazu, samimiyet, gayret” dedik.

Arsin’de yeni bir yüz, yeni bir heyecan… Şu ana kadar ki çalışmalarınızla ilgili genel değerlendirme alalım. Sahada ne gördünüz?

Biz insanlara tepeden bakmayacağız, tevazu sahibi olacağız. Onlarla beraber aynı seviyeye inip samimi olacağız. Gece gündüz durmadan gayret edeceğiz. İnsanlar samimiyet bekliyor. İnsanlar iş istemiyor, samimiyet istiyor. Gittiğim yerde şu sözü veriyorum: Bizim vereceğimiz tek söz sizinle beraber olmaktır. Gönül bağı kurabilmektir. Birlikte el ele yönetebilmek. Elimizdeki imkânları adaletle paylaşabilmektir. İnsanlar bundan memnun oluyor.

AK Parti’nin ortaya koyduğu slogandaki tevazu ve samimiyet çok önemli. Tayyip Bey sizi değil de bir başka arkadaşınızı aday gösterseydi yine onun listesinden belediye meclisine devam eder miydiniz?

Tereddütsüz. Beni nerede görmek isterseler… Biz bu partiye gönül vermişiz. Biz nefis yapmadan koşacaktık. Koştuk da… Bundan şüphe yoktur.

Cumhur İttifakı’nda Arsin’de MHP tabanında ne görüyorsunuz?

MHP tabanında bir sıkıntı yok. Onlar zaten beraber olduğumuz arkadaşlarımız. Onlarda da bir rahatlama oldu. Onlarla da beraber gönül köprüsü kurabileceğimiz arkadaşlar…

Makamına rahatlıkla gidebilecekleri bir kişiyle karşılaştılar diyorsunuz. Ama bununla birlikte Arsin’in sorunları da var. Bunlara nasıl bakıyorsunuz? Ciddi sorunlar var mı?

Birçok köye gittim. Birçok kişiyle görüştüm. Bizden istedikleri ilk şey ulaşılabilirlik… Buna söz veriyorum. Bu makamlar milletin makamları. Benim dükkânımı ben açarım açmam. Ancak bu makamlar toplumundur. Buraları millete kapatamayız. İnsanlar ulaşmalı. Biz insanlara güven vermemiz lâzım. Öyle bir sistem kuralım ki insanlar işini görebilmeli. İnsanlar bizden bunu bekliyor. Ben hayal vaat etmiyorum. İnsanların yüzüne bakabileceğimiz vaziyette çalışmak istiyoruz. Yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermek istemiyoruz.

Arsin’i dert edinmek, Arsin’in sorunlarıyla yoğrulmak, bu ilçede yaşadığınız için çok önemli. Yaşayarak görüyorsunuz yani. Milletvekillerinin de adaylığınıza desteği oldu. Ankara’da güçlü bir el oluşturup sorunları oradan takip edebileceğinizi de düşünüyor musunuz?

Mevcut milletvekillerinin tamamı benim çalışma arkadaşım. Teşkilâtlarda görev yaptık. Diyaloglarımız iyi. Bakanlıklarda da diyalogumuz iyi. Kol kola yürüdüğümüz isimler. Hepsi bana destek sözü verdiler. Benim tek derdim buradan sepetimi dolu götürmek, oradan da sepetimi doldurup buraya getirmek. Kazanmak gibi bir derdim yok. İnşallah mahcup olmayacağımız oy oranıyla yüreğimiz ak şekilde buradan oraya giderim, oradan da hizmetleri buraya alıp gelmenin hedefindeyiz.

Cumhur İttifakı’nın Trabzon’da ilçeler bazında en fazla oy oranıyla seçimi alma iddianız var mı?

Böyle bir gayretim var. İnşallah halkım bana bu mutluluğu yaşatır.

Projelerinize girmeyeceğiz. Bunları tanıtım toplantısında açıklayacaksınız sanırız ama mega anlamda Arsin’e özgün bir ipucu verebilir misiniz? Bir hazırlığınız var mı?

Hayalimizdeki birçok düşünceyi olabilirliği konusu üzerinde çalışıyoruz. Bizim olmazsa olmazımız Yatırım Adasıdır. Bu amiral projemizdir. Bu ne benim ne Büyükşehir’in projesi ama Türkiye’nin projesi. Arsin’de olması hasebiyle gücümüz ne kadar yetiyorsa elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. En önemlisi o. Sanayi sitesi ihtiyacımız var. Pazar yeri, otopark ihtiyaçları var. Bunlarla ilgili Büyükşehir’le, Sayın Başkan’ımız Murat Zorluoğlu’yla birlikte birtakım paylaşımlarımız var. Şehrin makyajına bakmamız lazım. Sokak güzelleştirmesi, ufak dokunuşlarımız olacak. Projelerimi daha sonra ayrıntılarıyla açıklayacağım.

gunebakis.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.