enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Yağmurlu
28°C

Çöp tesisinde ihale süreci başladı

TRABRİKAB, Arsin ve Araklı ilçesleri arasındaki Taşönü Mahallesinde yapmayı planladığı yeni Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi için kolları sıvadı. Projenin ön fizibilite raporu ve ÇED raporu da hazırlandı. 200 milyon liraya mal olması beklenen tesisin ihale süreci başlatıldı.

Çöp tesisinde ihale süreci başladı
05.04.2018 14:00
6
A+
A-

TRABRİKAB tarafından Arsin ve Araklı ilçesleri arasındaki Taşönü Mahallesinde yapılması planlanan yeni katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi için kolları sıvadı. Meclis toplantısını yapan TRABRİKAB projenin ön fizibilite raporunu hazırlıyor. ÇED raporu da hazırlanan ve yaklaşık 200 milyon liraya mal olması beklenen tesisin ihale sürecinin de başlatıldığı öğrenildi. Üye belediyelerden 20 milyon liranın üzerinde alacağı bulunan TRABRİKAB’ın yeni tesiste üretilecek enerji ile de maddi sorunlarını çözeceği kaydedildi.

Trabzon-Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB) Meclis Toplantısı Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve az sayıda birlik üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Çoğu belediye başkanının toplantıya katılmaması için dikkatlerden kaçmadı.

Meclis toplantısında TRABRİKAB tarafından Arsin ve Araklı ilçesleri arasındaki Taşönü Mahallesinde yapılması planlanan yeni katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi de gündeme geldi. TRABRİKAB projenin ön fizibilite raporunu hazırlamak çalışma başlattı. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ÇED raporu da hazırlanan ve yaklaşık 200 milyon liraya mal olması beklenen tesisin ihale sürecinin de başlatıldığı öğrenildi.

20 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE ALACAĞI VAR

Öte yandan üye belediyelerden 20 milyon liranın üzerinde alacağı bulunan TRABRİKAB’ın yeni tesiste üretilecek enerji ile de maddi sorunlarını çözeceği kaydedildi. Birliğin borcunu ödemeyen belediyelere nasıl bir tavır takınacağı ise merak ediliyor.

Günebakış

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.